RSS 2.0

8 månader!

Idag är prinsen hela 8 månader :)
Snart är det ju dags för 1 års kalas! Stoppa tiden lite tack det går för fort.

Sötaste killen!

Nu ska Leonel få sig ett väl behövligt bad så han är ren imorgon när vi ska på hans fasters födelsedagskalas.
Här är ett par bilder på Leonel häromdagen när han badade.

Kinabuffé

Idag åt vi kina buffé på thaipak, Leonel fick sin lunch där han också, självklart åt han lika bra som igår!!
När Daniel har åkt till jobbet ska jag och Leonel promenera ner till stan och framkalla lite kort på honom och lite andra släktingar. Det kan vara kul att ha lite riktiga kort hemma och inte bara på datorn. :)

Vårdcentralen.

Från i lördags tills i förrgår-går var Leonel jätte frustrerad, arg, gnällig, ledsen vilket inte alls är likt honom. Min första tanke var att det kanske var någon utvecklingsfas han är mitt i, men jag tyckte att han var lite väl ledsen så när vi ändå var på bvc igår för 8 månaders kontroll så passade jag på at nämna att han varit väldigt ledsen. Hon tyckte att en läkare skulle kolla på honom för att se så att han inte hade ont någon stans, öroninflamation eller något annat så vi tog blodprovet, 3 små rör lyckades dom klämma ut från hans lilla finger och han satt helt stilla i mitt knä hela tiden duktig som han är, det tog ju sin lilla tid. Efteråt fick Leonel ett Bamse klistermärke, så gulligt! Första klistermärket efter ett besök hos doktorn. Dom ville även ha ett urinprov vilket är lättare sagt än gjort. Leonel ville bara rycka det där röret ur handen på mig hela tiden för det ville han leka med, men i morse lyckades vi!


När vi var på vårdcentralen och pratade med doktorn så hade hon tittat lite på Leonels kurvor, min lilla prins är en smal kille (vilket inte är så konstigt med tanke på hur hans mamma ser ut), att Leonel ligger ett par kurvor under medel är inget hon på bvc någonsin brytt sig om, med tanke på hur frisk och pigg han är. Dessutom ser han inte mager ut, han är proportionerlig. Den här läkaren började i alla fall direkt att tjata om maten, innan vi ens hade pratat om "besvären". Leonel har inte varit så matglad, delvis har han sina favoriträtter men framförallt öppnar han ju inte munnen om han inte själv känner för det . Så endel dagar har han ätit jätte bra och endel dagar har han bara vägrat. Gröten äter han alltid det är bara den lagade maten han helst avstår. Så den här tanten(läkaren) sa att jag skulle börja tvinga i honom mat, vilket jag aldrig skulle göra. Hon på bvc har alltid sagt att jag inte kan göra mer än att erbjuda honom mat precis som jag gör. Tanten sa att bara för att jag fortsatt amma så har jag gjort det här till en ond cirkel, så nu var det dags att sluta amma helt enligt henne. Hon sa att det här med matandet bara handlade om makt och att jag inte skulle erbjuda honom mat för ofta utan att jag väntar några timmar tills han är riktigt hungrig. Då sa jag att Leonel blir ledsen när han blir för hungrig och då sitter han bara och skriker och då är det omöjligt att mata honom. "Det får du göra ändå" sa tanten, då sa jag "vadå, menar du at jag ska mata honom när han gallskriker?". Då sa hon "ja, för tillslut kommer han fatta att han måste äta". Då sa jag med höjda ögonbryn, " Ska jag tvinga i honom maten?" Då sa hon, jaa och vred lite på huvudet. Då sa jag att jag inte gör det för att jag inte vill att han ska förknippa ätandet med något dåligt. Då ruskade hon bara på huvudet.
Sedan sa hon att hon skulle koppla in någon mat-enhet som skulle komma hem och filma mig när jag matade Leonel. Jag har Aldrig oroat mig för Leonels vikt (eftersom han är frisk, pigg och följer sin egen kurva), så kom jag till vårdcentralen av en helt annan anledning men det slutade med att jag kom hem och kände mig otroligt dum. Det kändes som att hon gjorde så här för att jag är ung, precis som att jag inte skulle kunna mata mitt barn på rätt sätt för det. Så imorse ringde jag till bvc sköterskan och berättade. Naturligtvis skulle ingen komma hit och filma mig om inte jag ville det, inte heller skulle jag tvinga i honom maten utan jag kunde "lirka lite". Som att jag inte redan gjort det. 

Efter jag ringt till bvc så var det dags för Leonels gröt, han åt upp i stort sett allt, sedan var det dags för mellan mål, som han också åt bra. Framåt dagen var det dags för både lunch och middag Då åt han ca en halv burk varje gång. Till kvällsmat åt han upp nästan all gröt då med. Vad hände? När han fick sin middag gapade han till och med stort när jag kom med skeden. Ungen äter!!! Jag har inte gjort något annorlunda idag mot vad jag gjort tidigare, men jag antar att han också tyckte det var onödigt att dra in några andra i hans matvanor, så han tyckte att det var dags att göra som hans mamma vill. Inte en dag försent! Min duktiga kille.
Hoppas jag slipper se den där dumma kärringen igen :)

Lägenhetsbyte!

Ja nu har vi bestämt oss för att vi ska byta lägenhet. Vi ska i stället för att bo här flytta till armborstet som ligger typ 100 meter bort till ett radhus. Vi kommer fortfarande bo i en 2a, fast den är lite större än denna vi har nu men något vi kommer få som vi inte har nu är en trädgård, eller 2 kan man säga :) en på både fram och baksidan eftersom lägenheten är på markplan. dessutom får vi en uteplats/altan på fram och baksida. Det blir perfekt för Leonel nu i sommar med en egen trädgård att krypa/gå? runt på och rycka gräs som han tycker är så kul. Han blir bara busigare för varje dag min lilla skit, nu de senaste dagarna kryper han raka vägen till skohyllan och river ner alla skor! Det är ingen idé att ens ställa upp dom :) men en annan grej som han har blivit duktigare på är att underhålla sig själv. När jag satte ner honom på golvet igår så kröp han bort till sina leksaker som ligger i hans hörn och började leka för fullt. Så där satt han en liten stund. Samma sak gjorde han idag, så himla duktig!
Jag ska försöka lägga in lite bilder sen på datorn på lite kläder Leonel har fått idag och häromdan och eventuellt ett par bilder på den blivande lägenheten boendet! Den 8 Juni ska vi flytta. Så det är inte långt kvar alls!

Bra mat dag!

Idag har Leonel ätit precis som jag vill att han ska!
Från att endel dagar inte vilja äta överhuvudtaget tilll att idag äta upp både lunchen och middagen. Frukosten och kvällsmaten äter han alltid lika bra, gröt är ju favoriten. :)

Igår träffade vi Anna och Vilgot :)

Det blir mindre dator för mig nu för tiden därmed sämre uppdatering. Leonel är ju en vilding nu så inte hinner man sitta vid datorn då inte för här är det full fart! Nu har han iaf slocknat i mitt knä den lilla godingen, jag som precis hade tänkt göra mig lite kvällsmat. I kväll har jag varit på gymmet en liten snabbis men jag har fått så otroligt ont i ena sidan på ryggen så jag kunde inte träna så hårt som jag gjort annars så vi var klara efter ca 30 min. 
Igår var Anna och Vilgot här, vi började med en fika på rådhuset för att sedan shoppa lite, Leonel fick ett sååå sött linne som blir jätte sött till sommarn och ett par shorts som vi ska hämta imorgon för dom fanns inte inne i hans storlek, det blir jätte fint ihop med linnet och shortsen. Sedan åkte vi hem till mig och käkade lite tacos, sedan fikade vi IGEN :) mumsigt.

Den här veckan jobbar Daniel natt så imorgon ska vi åka och sova i Tibro.
Jag hoppas det fina vädret snart kommer tillbaka så att Leonel kan använda sina nya plagg!!
I förra veckan var vi i Göteborg och hälsade på Leonels kusin Benjamin, som är 1år. Vi sov över där i 2 nätter och var i slottskogen och tittade på djuren, åt jätte god glass, och massa god mat på restauranger och bara hade det mysigt:) Förra veckan var Daniels lediga vecka så då passade vi på att komma iväg lite och det är kul att kusinerna som nästan är jämngamla får träffa varandra lite.

Torpet, Esplanaden och Mc drive in.

Det är vart jag, Leonel och gammelmormorn befunnit oss idag. Nu är vi hemkomna igen och det var sååå skönt att komma in i en städad lägenhet. Finns knappt något som behövs göras förutom att sätta på en till maskin tvätt, maten hamnade överallt utom i munnen på den lille killen och jag hade tänkt att han skulle ha dom byxorna imorgon på Lisas kalas, tur man har tvättmaskin :) På Elins esplanad köpte jag även en klänning till mig själv inne på MQ som jag ska ha på mig imorgon.
Det gäller ju att gå barbent nu när det är så fint väder, jag ser att jag minsann har fått lite färg idag, mest på armarna. Vi satt ju i solen i ett par, 3 timmar så det är ju inte så konstigt. Imorgon ska det pressas på mammas trädgård i Tibro men då ska jag se till att smörja in mig innan för solen tar verkligen mer än man tror.
På vägen hem från torpet var vi så lata så vi köpte lite mat på Mc Donalds drive in. Nu ska jag slänga ner Leonel i badbaljan för det behövs! Hejs

Vilken produktiv morgon!

Kl 6 steg vi upp jag och Leonel, då möttes vi av ett kylskåp fullt av cocacola, yeeeyy. Det var inte den roligaste sysslan en lördagmorgon kl 6, skura kylskåpet. Eftersom jag ändå var igång med städandet så städade jag köket och satte på en maskin tvätt. Leonel har fått i sig gröt och har precis somnat om. Vi har hunnit mycket på bara den här morgonen :) Nu ska jag slänga i mig lite frukost också medan lillen sover. Idag ska vi åka ut till torpet, det ser ut att vara jätte fint väder och idag känner jag verkligen för att vara ute så mycket som möjligt och hoppas på att jag kan få lite färg.

Igår var jag på gymmet, likaså i onsdags. Det går jätte bra att träna och jag känner mig redan lite starkare i musklerna :)