RSS 2.0

9 månader idag

Idag är min lilla prins 9 månader. Det närmar sig ett år! :) Han har blivit så rolig nu för när han pratar gör han jätte mycket rörelser med händerna för att man ska förstå honom bättre, ser så lustigt ut! Han är så duktig min kille ♥

Morgondagens mat är nu tillagad.

Skönt, att ha maten för imorgon klar. Vill inte gå miste om någon tid utomhus. Leonel ÄLSKAR att vara ute. Så fort altandörren är öppen så smiter han ut den lilla busen. Att laga mat tar ju sådan tid, det räcker med att mata Leonel varannan timme, så det är super skönt att ha min mat färdig. Biffstroganoff blev det, den blev lyckad så är det bara att sätta på lite ris i rismaskinen när det ska ätas. Hoppas det blir lika underbart väder imorgon för idag har det varit precis lagom varmt. Inte sådär jobbigt varmt att man inte orkar sitta stilla. Jag har allt fått lite färg på bröstet och magen. Imorgon hoppas vi på ännu mer färg. Måste passa på medan det är fint väder. Godnatt :)

sjuklingar..

Jag och Leonel har blivit sjuka, jag är super förkyld med feber och Leonel är snorig. Usch! Typiskt att man blir sjuk när det är så fint väder. Det är sååå skönt ute, vi varierar mellan att ligga inne och sova i sängen och att pressa i solen/ krypa i skuggan. Käkat glass har jag gjort med. B&J, smarrigt. Leonel fick en jordgubbe att smaska på, det är det absolut bästa han vet. Han blir till och med helt till sig när han ser jordgubbar på en tårta, han vet minsann vad det är och hur gott det är! Den lille skiten blir varm utav värmen så han vill sova mer än vanligt, så varje gång passar jag också på att sova, men idag har han ialla fall varit duktigare på att dricka vatten än han brukar! Nepp nu är det dags för Leonel att ta en liten powernap, han börjar bli lite trött nu och då ska jag passa på att gå ut på baksidan en stund till och pressa..

Besafe izi kid x3

Nu har vi köpt en bilbarnstol till Leonel, eftersom han har ett par kilo kvar till 9 kg så fick det bli en som var från 0-18 kg. Besafen är dessutom plus testad och går att ställa in i 4 olika lägen så han inte bara behöver sitta upp helt rakt. Igår var dagen vi tänkte köpt stolen så först åkte vi till babyproffsen där kostar den 4099. Så säger dom att barnkupolen har konkursutförsäljning, hur kunde jag missat det? 40% på allt. Dom hade haft stolen men den hade blivit såld redan på morgonen.. såklart. Så sa han på barnkupolen att dom hade kvällsöppet på mekonomen idag med olika mycket procent i rabatt för varje timme. Så klockan 22 ikväll blev det 25%. Dom var jätte snälla och hade lagt undan den bilstolen vi ville ha så att vi fick hämta den kl 22. Priset slutade då på 3150 kr istället för 4099, Perfekt! Är jätte nöjd med den.

Kalas!

Idag blir det 2 kalas. Först beger vi oss mot Floda för att fira Linnea, Daniels lillasyster. Senare ikväll ska vi till Melvin i Tibro som fyller ett år! :)

Midsommarfirande i torpet

Leonels första midsommar har vi spenderat i torpet :)
Att sitta på mormors axlar var jätte roligt!
Lite gos med moster Ellen.
Sen ville mamman ha en puss!

Leonel visar upp sina nya kläder.

På de första två bilderna visar Leonel upp jeansen och tröjan från mini rodini.
Här nedan är kläderna från, villervalla och Polarn o. Pyret.
Idag kom hans pappa hem med ytterligare en kofta och byxor. Likadan kofta som han fick häromdan fast en annan färg och en storlek större som han kan ha lite längre :)

Krukan är funnen!

Nu är jag hemma hos mamma, har fortsatt leta kruka här och när vi körde förbi gröna boden(på väg till förr och nu) så säger lisa stanna här dom kanske har något, innan hade vi inte ens en tanke på att gå dit! Det var där vi fann den! Eftersom jag hade en bild i huvudet av hur krukan skulle se ut så var det väldigt svårt att hitta men den här var snarlik det jag tänkt mig, bara aningen högre men det får duga! Ser nästan ut som en vanlig hink i zink fast lite högre. Blir nog fint med det rosträdet jag ska ha i, så imorgon blir det till att plantera, fixa i trädgården och ordna i klädkammaren. Hemmarfixardag får det bli.

Godmorgon!

Godmorgon. Jag hade gärna legat i sängen ett par timmar till om jag fått bestämma men Leonel han tyckte att det var dags att gå upp för en stund sedan. Helst hade han nog gått upp vid kvart över 5 men han fick snällt ligga kvar en 20 minuter till så jag fick en chans att vakna lite.
Idag ska vi till Tibro och hälsa på mamma och fortsätta leta efter en kruka till min fina ros som står och blommar på altanen. Vi ska även passa på att träffa Maria en liten sväng i tibro :) Det var hur längesedan som helst.

Nee.. nu hoppas jag att Leonel snart vill somna om igen och sova en timma till här i soffan. Det behöver jag idag känner jag men först ska vi trycka i oss lite att äta!

Fyndat till Leonel och träffat Celine

De senaste dagarna har det blivit en del shopping till lilleman. Så det nästan räcker för hela månaden. Han behövde faktiskt lite nytt.
Det han har fått är:
-Kofta och strumpor från Polarn och Pyret(Rean). 
-Tröja, shorts och solhatt från Villervalla.
-Jeans och tröja från Mini Rodini.
Det ska nog räcka.
Får se om jag orkar ta kort på allt imorgon så kanske jag slänger in en bild! :)
Det händer så mycket med Leonel nu, han lär sig nya saker varje dag nu har han lärt sig att vinka jätte duktigt. Han är även en riktig pussgurka, när det passar honom vill säga. Ibland bara han kommer och pussar mig i ansiktet. Blött... men såååå underbart gulligt!
Igår träffade vi Celine också, en vecka gammal var hon igår. Super söt. Kan inte fatta att Leonel har varit så liten, ännu mindre har han varit dessutom! Leonel verkade tycka om henne mycket. Han log stort varje gång han klappat på henne, han såg verkligen ut som en stor pojk bredvid lilla Celine.
Här är dom. Gullungarna.

Leonel. 8 och en halv månad gammal!


Tänder!

Här väntar vi på att Leonels första tänder ska komma upp, men det verkar som att dom vill vara kvar där under tandköttet ett tag till. Häromdagen märkte jag däremot att JAG får en tand. Så nu har jag väl blivit vis antar jag. Passande. Det är riktigt störande nu när tanden spricker igenom, tungan åker ju dit hela tiden!!

Älskar vårat nya hem!

Gud va jag älskar att bo som vi bor nu. Riktig hus känsla. Det är så skönt att ha trädgården och den öppna planlösningen gör att det blir enklare att hålla koll på Leonel. Nu kan han leka i vardagsrummet och jag eller Daniel kan laga mat eller greja i köket samtidigt. Perfekt.