RSS 2.0

Börjar bli sjuk..

I morse när jag vakna så kände jag hade börjat få hosta och det kändes som att lite halsont var på väg att komma. Då tog jag två alvedon och drack lite te och efter en stund var det bättre, men sen framåt eftermiddagen nu har det blivit sämre. Nu både hostar jag och nyser och känner mig trött. Som tur är så har min duktiga pojke skött sig utmärkt idag. Han lät mig sova en timme både på förmiddagen och eftermiddagen, han som annars bara tar korta tupplurer. Han åt även sin gröt utan några som helst krångel. Han bara slukade det direkt och nu ligger han på golvet och halvt kryper omkring:) Han har stått på knäna hela dagen så nu är dom helt röda stackarn.
Jag och pappa hade planerat att ha en dag imorgon då vi skulle laga lite matlådor till mig för det är så himla praktiskt att ha färdiga rätter i frysen så kan man bara koka tillbehöret när man ska äta maten. Jätte smidigt när man har en liten bebis framförallt, men eftersom jag kände mig dålig så har pappa ställt sig hemma hos sig själv och lagat maten åt mig ensam istället! Så ska han komma med det imorgon! Farmor skulle även hjälpa till att göra hennes goda köttbullar, hon gör dom verkligen bäst! Så imorgon får jag 3 olika maträtter, och varje rätt räcker till flera gånger. Sådan lyx har man inte varje dag precis. Den hjälpen tackar man för! :)

Ett par bilder från igår!

Här slänger jag upp ett par bilder från igår på Leonel och Vilgot
sötnosar!

Hälsat på Anna och Vilgot

Dagen har vi spenderat i Tidaholm, hemma hos Anna och Vilgot. Vi åt jättegod mat och fikade och bara tjatade i flera timmar :) Tänk att timmarna kan gå så fort ibland. Nu har Leonel och vilgot blivit lite mer intresserade av varandra och vad den andra gör, det är jätte roligt att se och båda killarna är så glada hela tiden!
Helt plötsligt fick Vilgot en tand också den bara ploppade upp! :D
När vi kom hem strax innan 20 så blev det gröt, ett bad och sedan sängen för Leonels del. Nu ska jag ta mig lite kvällsmat!

6 månader!

Lilla prinsen blir 6 månader idag, ett halvår! Herregud va fort tiden går. :)

Leonel har lärt sig krypa!

Idag, dagen innan 6 månadersdagen lärde sig Leonel hur man kryper. På rätt sätt! Han har kunnat ta sig framåt ett tag fast han har ålat sig och dragit sig fram med armarna mest, helst på mattan. Innan har han råkat ställa sig på knäna men inte för att han fattat att det är så man gör, utan mest av misstag! Idag reste han sig dock upp på knä i våran säng och bara tog sig framåt, sen gick vi hem till mormor och fikade lite och då gjorde han det igen, och igen, och igen! Nu är det de första han gör när man lägger honom på mage för nu har han fattat att det är så man ska göra. Ännu går det inte fort, man han kommer väl få upp farten på bara några dagar skulle jag tro så snart får vi jaga honom den lilla busungen!
Är så stolt över min lilla prins ♥

måndag igen då..

Ja då börjar vi en ny vecka!
Vi gick upp kl 7 idag efter en halv tokig natt. Igår eftermiddag när jag och Leonel kom hem från Tibro råkade vi somna båda två och sov i flera timmar och vaknade upp kl 21, som är den tiden Leonel alltid brukar somna runt. Så jag tänkte att han fick sova för natten eftersom han var så trött! Redan kl 2 tyckte han att det var dags att gå upp. Jag lyckades få honom att somna om för att sedan vakna kl 4 igen och återigen vara klarvaken. Mellan de åt han några gånger också, så det känns i princip som att jag har varit vaken hela natten. Fast jag känner mig pigg ändå, men ikväll får vi försöka somna i rätt tid! :)

Badad


Kinamat!

Nu sitter jag och Leonel och väntar på att Daniel ska komma hem med kinamat! Det blir den vanliga kyckling i curry och ett par grillspätt till! Så gott! 

Mitt fina lilla hjärta ♥

Brum brum

Tänk att det kan vara så kul att brumma hela dagarna! Det är det enda ljudet som kommer ur munnen nu på min lilla plutt, om och om igen hela dagarna. Det är så roligt att se att han lärt sig något nytt, och han själv tycker verkligen att det är roligt. Det låter ju så gulligt också.

Nu är det dags att kasta ner den lille brummaskinen i badbaljan! :)

Sova? Näää

Det tycker i alla fall inte Leonel! Det är ju fredag, då ska man väl få vara uppe lite extra? 

De senaste dagarna har vi haft massa skoj för oss. I tisdags var Anna och Vilgot här. Vi käkade lite mat och tog en promenad med vagnarna ner mot stan och gick bland annat till Polarn o. Pyret och shoppade lite. Leonel fick ett par beiga chinos och en t-shirt, lite vårfint! Efter PoP gick vi in på Willys och köpte med oss fika! Sedan var det dags för Anna och Vilgot att börja ge sig hemåt, för då var det redan kväll! Tiden går alldeles för fort när man har kul.

Igår var vi och hälsade på Melvin med familj och åt god mat där och umgicks några timmar! Det var också jätte mysigt!

Nu ska jag gå upp och ta mig något gott ur kylskåpet :)

Väntar!

Nu sitter jag och en nybadad Leonel vid köksbordet och väntar på att hans morötter ska koka klart så att han kan få äta lite. Till en början hade han 4 olika saker framför sig på bordet men dom åkte ner på golvet fort som tusan, en efter en! Nu har han bara favoriten kvar, en bok som prasslar. Underläggen på bordet är också väldigt roliga. Ne nu är morötterna klara!!

Busunge

Nu har Leonel varit vaken sen kl tjugo i 6 och jag tycker det är dags för honom att somna om en lite stund nu men det tycker inte han. Jag lägger ner honom i sin säng men då vänder han sig direkt så han ligger på tvären och sedan drar han ner spjälskyddet så att han kan ligga och titta på mig! Så ligger han så och bara flinar haha han är så himla busig ♥

Godmorgon!

Nu tyckte en liten kille att vi skulle vakna, eller han tyckte det 06.45 men jag kände att det var lite väl tidigt en lördag :) Vi ligger kvar i sängen och myser lite för han ligger nöjd och busar med sina leksaker så länge jag har ögonen öppna! Tur man somnade 22 igår, det har vi gjort hela veckan. Jag som aldrig somnat före kl 00 innan, speciellt inte på helgerna, nu är det andra rutiner och det är faktiskt skönt att somna kl 22 när man måste gå upp tidigt på mornarna, men när man har en liten sötis som bara ligger och skrattar kan man vakna nästan när som helst! :)
Idag får vi se vad vi hittar på, kanske åker till mamma i Tibro idag, om inte så tar vi det imorgon!

Fredagsmys!

Nu var det fredag igen då. Veckorna går så himla fort och jag har aldrig ens någon aning om vad det är för veckodag, men idag är det iaf fredag och då blir det fredagsmys ikväll. Vi har precis varit och handlat massa gott på kvantum. Leonel har även fått ett par saker idag. Som vanligt. Gud vad vi skämmer bort honom! Häromdagen köpte vi nya mattor. En till vårat vardagsrum och en till Leonels än så länge obefintliga rum! Den får stå i klädkammaren och bara vänta på att packas upp som allt annat till Leonels rum som han fick i doppresent! Vi kikar lite på större lägenheter men har egentligen tänkt att flytta till slutet av sommaren/hösten! Vi trivs ju så bra här så vi kan bo kvar tills dess.
En sån här cool matta fick Leonel! Den är helt underbart mjuk och go att trampa på.
Jag var inne på polarn och pyret en sväng idag också, hittade en jättesöt vårig t-shirt och ett par fina jeans, men det är ju inte vår än så det blev inga vårkläder idag. Jag själv behöver också lite nya vårkläder, men det är ju så tråkigt att köpa kläder till sig själv nu när man har en liten kille att handla till.

Nu var det ett tag sedan..

Några dagar sen jag skrev här sist. Har haft en hel del för mig sedan dess. I fredags vaccinerades Leonel och inte ett ljud sa han! Efterdet var vi bara tvugna att åka och köpa en liten leksak till honom för att han var så duktig!
På fredag natten sov jag även över hos min mamma och på lördag eftermiddagen fick vi middags besök utav cissi,elvir och melvin, jätte skoj! Imorse var jag och Leonel på sångstund i kapellet med två andra mammor. Det kändes som att Leonel var lite för liten. Han tyckte inte det var jätte kul att gå runt i takt till en trumma så man kände sig rätt löjlig ;) Men att studsa upp mot luften var iaf roligt tyckte han! Nu ligger den lille plutten och busar i babygymmet i sin nya "lekdräkt" från eBBe, så himla mysig och bra 149kr, billigt! för det är ju som både tröja och byxor bara att det sitter ihop :D
Snart är det dags för lite gröt! Hej svejs

Musjakt!

Ja, det är vad vi precis har haft här! När jag skulle somna så hörde jag hur det prasslade i garderoben som är längst ut mot ytterväggen av huset. Vårat hus är ganska gammalt så väggarna är inte jätte bra om man säger så! Just den garderoben har ett väldigt speciellt utseende också. I den hade jag en kartong med saker och en papperspåse med kläder i större storlekar som Leonel fortfarande inte vuxit i. Det var just en papperspåse det prasslade i! Första gången det prasslade var det bara lite grann så då ignorerade jag det och tänkte att.. nej det var nog inget särskilt, ibland låter de ju lite om saker råkar flytta sig lite eller så. Efter några minuter lät det igen. HÖGRE! då tyckte jag det blev lite läskigt men sen lät det igen.. riktigt mycket. Jag är 110% säker på att något var där! Jag tog Leonel och täcket och kastade mig ut från rummet och stängde sovrumsdörren och ringde Daniel. Daniels syster och hennes kille var jätte gulliga och kastade sig ut 23.30 för att komma hit och undersöka våra garderober. Nu låter det lite komiskt men jag var verkligen rädd. Hur äckligt är inte det om det fanns en mus i garderoben! Tyvärr så hittade vi ingen, men eftersom jag är säker på att det var NÅGOT så ska jag gå till kvartersvärden imorgon för dom måste komma hit och undersöka saken. Det finns nämligen en rätt stor spricka i stenväggen i garderoben och en mus kan ju klämma sig igenom väldigt små utrymmen. Fy, det var riktigt obehagligt så nu måste det isoleras ordentligt om jag ska våga sova här inne. Nu är jag och Leonel tillbaka i sovrummet i alla fall efter omständigheterna. Den lilla plutten har somnat om och är inte ett dugg orolig, tyvärr kommer nog inte jag kunna somna nu för jag är fortfarande rädd att musen ska komma tillbaka. Tur att Daniel slutar jobbet snart i alla fall så jag vet att han kan ta hand om saken ifall det skulle prassla igen. Godnatt!