RSS 2.0

Bullbak!

Igår kväll bakade jag bullar, det blev så gott att jag åt nog upp 5 st själv och resten fryste vi in :D
Imorgon ska jag baka choklad cookies också, måste ladda upp med ett förråd med massa gott att bjuda på sen när man får främmat!

Vecka 39

Bebis

Din bebis ökar nu sin vikt med ca 28 g per dag. Den borde väga mellan 3,5 och 3,7 kg och vara mellan 48 och 50 cm lång. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Men även som en reservdepå de första dygnen innan den riktiga modersmjölken kommit igång. Nu förbereder sig bebisen för ett riktigt marathon, ni ska klara detta tillsammans så försök att hjälpa till så mycket du kan.

Du

Nu tar bebisen upp hela din mage som mäter mellan 35 och 37 cm. Det ligger en helt färdig bebis i din mage, är det inte otroligt? Nu kan bebisen komma ut vilken minut som helst, men kom ihåg att det är bebisen som bestämmer när det är dags. Om du inte skrivit en förlossningsplan ännu så är det hög tid för det


Nu har vi hittat en kökstapet!

Nu ska vi få ordning på köket också för nu har vi hittat en kökstapet, också har vi köpte lampskärmar till fönsterlamporna och beställt taklampan till vardagsrummet som ska komma om en vecka.. phuuu.. det var allt som saknades i lägenheten så nu kommer det snart att se helt färdigt ut :)

2 veckor kvar

Idag är det 2 veckor kvar till bf, skönt.. även om det känns som jätte lång tid.
Igår på möbelmässan hittade jag inte något alls, det var helt utplockat. Fast å andra sidan var det inget speciellt vi behövde mer än lampa till vardagsrummet.
Jag tänkte slänga in ett par bilder på lite babykläder och den nya mössan
Här är ett set från kappahl.
Och här är den nya vintermössan med tillhörande vantar som är köpt på Änglar och stjärnor.

idag har vi haft kalas

Ja, idag fyllde mamma år så vi har haft kalas, ätit god mat och tårta.
Imorgon är det möbelmässa så då får vi se om man kan fynda något :D

Har haft en hemsk natt..

Denna natten har inte alls varit rolig! Jag sov hemma hos mamma och klockan 3 i natt vaknade jag av halsbränna och tänkte gå upp och hämta en tablett mot de, men när jag försökte sätta eller ställa mig upp så tog det stopp. Det var helt omöjligt för det gjorde så ont i nedre delen av ryggen. Så jag fick ropa på mamma som fick gå upp och hjälpa mig att hämta de. Sen låg jag vaken ett tag tills halsbrännetabletten hade börjat värka. Nu ska jag gå och lägga mig och somna om!

Äntligen hittade jag en mössa!

Idag på stan hittade jag äntligen en vintermössa till bebisen, men nu behöver jag ett par tunna vanliga mössor också. Jag har letat så mycket efter mössor i minsta storlekarna och nu vet jag vart det finns. På änglar och stjärnor! Dem hade hur många fina mössor som helst som var lite tjockare. Det fanns tunnare mössor också fast inga jag ville ha. Det var små mini vantar med som hörde till mössan också.. Så söta! Jag ska försöka ta lite kort och lägga in lite bilder ikväll på alla de senaste inköpen! Bebisen får gärna komma snart för nu finns allt som behövs hemma :) ♥

.

Nu har jag varit hos barnmorskan och tagit blodprover, jag skulle kolla varför jag hade så lågt järn(105 för 2 veckor sen) så då skulle dem kolla om jag hade brist på b-vitamin för att värdet hade gått upp för långsamt, eller om de va något annat. Så idag när dem hade tagit hur många rör blod som helst så kollade hon järnvärdet med de o helt plötsligt låg de på 120. Så proverna va helt i onödan :) Skönt att järnvärdet hade gått upp iaf då var det inte brist på något så då slipper jag knapra massa andra tabletter.

Bm

Idag har jag varit hos barnmorskan, nu mätte magen 34 cm, så en cm hade den växt sen sist. Exakt på kurvan :)

Tvätt

Nu har jag precis tvättat färdigt alla kläder! Det är så tråkigt men det finns ju inget som luktar godare i alla fall än nytvättade kläder!
Medans tvätten var i maskinen var jag ute på Elins esplanad och shoppade lite till bebisen, en body och ett par byxor blev det i minsta storleken. Så nu var det inköpet färdigt i alla fall! :)

en ny magbild..

Såhär tjock är jag nu i vecka 38!

Vecka 38

vecka 38 är medelkroppslängden 50 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3200 gr. Huvudets omkrets är 34,8 cm.

 

Barnets utveckling Teckning: GP/Lars Grennert

 

Ditt barn är nu redo för ett liv utanför livmodern. Visste du att det är barnet själv som bestämmer när det ska komma ut, graviditetslängden finns programmerad i barnets arvsanlag. Lungorna är fyllda med vätska fram till födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.

www.growingpeople.se


Nu är det dags för den sista shoppingen

Nu är det nog snart dags att köpa de sista kläderna till bebisen. Den behöver några mössor och ett till set i storlek 50 för vi har bara ett.. så att man har några kläder som sitter fint direkt. Jag har faktiskt inte köpt så mkt kläder till bebisen som jag trodde att jag skulle göra. Jag har rätt lagom med grejer känner jag, jag har absolut inte så mycket kläder att den inte kommer hinna använda allt, och inte heller så lite att den inte kommer ha något allt att ha på sig. Det känns precis lagom faktiskt :)
Men det ska bli kul att handla mer sen när den tittat ut och man vet vad det är för någon..

3 veckor..

Om 3 veckor får jag förhoppningsvis träffa min bebis ♥ om den inte envisas med att stanna längre såklart..

25 dagar kvar..

om tiden ändå kunde gå lite fortare, jag längtar ju efter att få träffa min lilla bebis!

Vecka 37!

Bebis

Bebisen väger nu nästan 3 kg och är 47 cm lång. De flesta bebisar har vänt sig med huvudet neråt nu. Om den inte har gjort det brukar man försöka vända bebisen. Den tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Lungorna är det sista av bebisens organ som mognar.

Du

Livmoderns mått kan vara detsamma som förra veckan. Det kan även vara mindre eftersom att bebisen sjunker mer och mer. Men är du förstagångsföderska kan ditt magmått vara 33 till 36 cm. Försök vila nu inför förlossningen varje dag när du kan för sen kommer du bara få göra det när bebisen vill.


jag har hittat..

..ett nytt sätt att fördriva tiden på istället för att lösa sudoku hela dagarna! Jag har nu gått över till något ännu mer tantigt för jag har börjat sticka! En babykofta ska det bli! Igår kväll stickade jag i 2 timmar och idag har jag stickat i 3 timmar.. fortsätter jag i den här takten kommer jag hinna sticka en hel garderob innan bebisen kommer! haha

Bm

Idag var jag hos bm och magen mätte nu 33 cm och bebisen hade fixerat sig så nu ligger den redo :D

v 36

Bebis

Nu har bebisen ökat med 250 g sedan förra veckan och väger ca 2750 g och är ca 46 cm lång. 34 cm från huvud till stjärt. Föds din bebis i vecka 36 klarar den sig oftast alldeles utmärkt. Många kvinnor upplever att bebisen är mer stilla nu än tidigare. Nu avslutas ett kritiskt stadium av hjärnans utveckling, den är färdigväxt och mogen för livet efter förlossningen.

Du

Din mage mäter mellan 32 och 35 cm. Nu står magen som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för var dag allteftersom bebisen lägger sig tillrätta i bäckenet. Nu kan din vikt vara bestående under resten av graviditeten. Viktökningen kan variera men bör ligga mellan 11 och 14 kg. Du drömmer säkert om förlossningen. Din råmjölk kan läcka från dina bröst