RSS 2.0

Nu har vi flyttat..

Nu har vi äntligen flyttat in i våran nya lägenhet. Alla stora möbler är på plats förutom köksbord,
Natten till idag sov vi där för första gången, det kändes jätte ovant!
Det är så himla skönt att ha en större lägenhet och dessutom en balkong, det hade vi verkligen saknat innan, så idag när vi åt så satt vi där ute på dem nya balkongmöberna som vi fick av mormor i inflyttningspresent!  
Nu ska jag sätta upp de sista gardinerna så det blir lite mer hemtrevligt och i veckan ska jag packa upp de sista kläderna och småsakerna som ligger lite överallt i lägenheten, det ska bli så skönt när det är helt klart.
i veckan är jag ledig måndag till fredag så då ska jag greja i lägenheten hela dagarna!

Vecka 30!

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.


BM

Igår var jag hos barnmorskan, hjärtat låg på 130 och magen mätte 26 cm.. så allt såg bra ut :)
Mitt järn hade gått upp från 96 till 102 också :)
Efter barnmorskan åkte vi till Mio och kollade möbler

Idag har jag fått..

en fotbehandling av Ellen. Tänk om man kunde få det varje dag vad skönt det skulle vara.. Först fick jag bada fotbad sedan tvättade hon dem o filade hälarna och därefter fick jag fotmassage! såå skönt och nu är fötterna mjuka som babyfötter :)

81 dagar kvar..

Nu var det väl dags för ett nytt inlägg.. Nu är det bara 81 dagar kvar..
Jag mår fortfarande toppen, visst har jag kramp i benen varje natt och är trött i fötterna efter att ha jobbat och det är jobbigt att upptäcka varje dag att det är något plagg som inte passar längre, som passade veckan innan... men annars hoppas jag att ja får vara så här pigg några veckor till :) På fredag blir det en liten tur till barnmorskan som ska mäta magen igen och lyssna på bebisen som vanligt! ska bli spännande att se hur magen har vuxit sen sist :)

vecka 29!

Barnet:

Nu lägger barnet på sig

Ditt barn lägger på sig fett, hjärnan utvecklas och det rör på sig och sträcker ut sig. Det finns fortfarande plats för ditt barn att röra sig på olika sätt. 

För varje vecka som går ökar chanserna för att allt avlöper väl om barnet föds för tidigt. Det är en sådan lättnad.

Mamman:


Den växande livmodern pressas mot de stora blodkärlen och kan orsaka åderbråck. Här kommer några råd: använd stödstrumpor, lösa kläder och skor med låga klackar. Sitt inte med benen i kors. Ligg på sidan eller med benen högt om du kan. 

Åderbråck går i arv, så titta på din mammas ben. Nu förstår du kanske hur viktigt det är med stödstrumpor.


Snart flyttar vi!!

Nu var det ett tag sen jag skrev ett inlägg.. har inte haft något speciellt att skriva om, idag ska vi åka och köpa ett soffbord.. Så kommer det slippa se så tomt ut i vardagsrummet när vi flyttar in :) Nu är det inte alls många dagar kvar tills vi ska flytta och det ska bli så skönt, 2 veckor exakt och dem kommer gå jätte fort.
Nu är vi nere i 84 dagar tills bebisen ska komma också! nyss var det ju 110! hjälp vad tiden går fort.. Det ska bli så underbart när vi får mysa med våran bebis utanför magen i stället :) Jag undrar så hur den kommer se ut och vad det är för en liten människa där inne. Om det är en liten kille eller en liten tjej!? En liten buse som verkar vara pigg dygnet runt är det i alla fall det är en sak som är säkert! ♥

varmt...

Den här värmen håller på att ta död på mig, den är inte skön för fem öre det enda den gör är att man inte kan andas!! Kan det inte bli normal sommarvärme snart så man får luft igen :)
Jag hade tänkt gå och kolla lite i olika affärer i Tibro idag innan jag börjar jobbet kl 17 men jag orkar nog inte lämna huset.. Imorgon skulle det bli strålande sol och inga moln och 23 grader i stället för 30 grader och moln skulle vara perfekt om det blev så för imorgon är jag ledig och då vill jag ha en skön dag!!
Även fast jag inte är stor och tung än känner jag hur det blir jobbigare och jobbigare att vara gravid nu när det är så här varmt, och för att inte tala om hur fötterna blir, man märker på hälarna att man går o bär på en extra tyngd i alla fall.. En rejäl fotbehandling skulle jag inte tacka nej till!!

Ny vecka..

Nu är det måndag vilket innebär en ny graviditetsvecka.. och idag är det 90 dagar kvar!
Så här står det om vecka 28 på libero.se
Barnet:

Nu lägger barnet på sig

Från och med den sjunde graviditetsmånaden är förmågan att utsöndra insulin avgörande för barnets tillväxt. Insulin gör att socker från blodet kommer in i fettcellerna, och när sockret befinner sig i cellerna stimulerar insulinet ämnesomsättningen till protein och fett. På det sättet bidrar insulinet till att bygga upp lite kroppsfett. Nu börjar ditt barns kropp att bli fylligare och rundare. 

Ditt barn har faktiskt ökat sin vikt mer än 10 gånger på 11 veckor! Från och nu ökar det i vikt med ca 27 gram varje dag. 

Här kommer lugnande nyheter – nio av tio barn som föds nu överlever.

Mamman:

Mindre plats för dina lungor

Barnet växer och du kan känna det i din kropp. Du är lite tyngre och svettigare. Har du kanske märkt av att du lätt blir andfådd? Det är helt normalt. Det beror på att barnet växer, så det finns mindre plats för din mage och dina lungor. 

Ditt hjärta slår också snabbare (för att transportera den ökade blodmängden), och därför är din andning lite snabbare än normalt. 

Även om barnet innebär lite mer jobb för dig nu, så kanske du i gengäld får bättre och bättre kontakt med det lilla livet? Om du trycker lätt på magen kanske du får en knuff tillbaka. Be läkaren eller barnmorskan om hjälp att identifiera de olika kroppsdelarna du känner. Det är kul att veta om det är en fot eller en hand som ger dig en knuff, eller om du klappar ett huvud eller en liten rumpa.

 

 


Trött!!!!!

Efter att ha jobbat min 7:e dag i rad är jag nu dö trött, men nu har jag ju bara en dag kvar innan det blir söndag så jag får vila upp mig lite. Ska gå ut och lägga mig och pressa lite medan solen är framme, men helst skulle jag bara vilja gå och lägga mig och sova så slut är jag men jag måste passa på för inne på ica blir jag inte särskilt brun..

95 dagar

Idag är det bara 95 dagar kvar..Jag kommer ihåg när det var 100 dagar kvar tills studenten, det känns som att det var igår och den tiden fram tills studenten gick hur fort som helst så jag hoppas dem här 95 dagarna går lika fort så att jag får träffa min bebis.. som är den finaste i hela världen :)
När Daniels lillasyster fyllde år hade dem en piñata och då lyckades Daniel få några söta saker till bebisen, det han fick var en liten mössa, en haklapp och en liten tuggleksak som bebisen kan bita i när de kliar i munnen. Jätte bra saker han lyckades få :D
Idag har jag jobbat, och nu har jag bara 3 dagar kvar att jobba innan jag blir ledig.. en enda dag woho, det ska bli skönt och om det är fint väder så ska vi åka och bada då.
Föresten så har jag blivit helt inne i att lukta på sköljmedel.. haha jaa.. jag har ju inte börjat äta något speciellt under graviditeten men nu har jag blivit helt fast i sköljmedel, tur man jobbar i butik och har att lukta på! favoriten just nu är den här:
softlan outdoor fresh.. mmmmmm nu måste jag nog gå och lukta lite i flaskan.

vecka 27

Nu går vi in i en ny graviditetsvecka och så här står det om man läser på internet om vecka 27 :)

Bebis

Från och med nu anger vi bebisens längd från huvud till häl. Nu är din bebis 34 cm och väger omkring 1 kg. Hörseln har utvecklats mer och din bebis börjar öppna sina ögon. Bebisen känner igen din röst och din partners om ni är tillsammans ofta.

Du

Livmoderns mått är mellan 25 och 28 cm. Röda strimmor kan börja synas på din mage, detta är inte ovanligt. Dessa bleknar efter förlossningen. Du kan känna av: halsbränna, gas i magen och tryck mot lungorna.

 

 


98 dagar..

98 dagar kvar.. äntligen är det 2 siffrigt! :D
I fredags var jag hos barnmorskan, besöket gick jätte bra och magen mättes och sf måttet var 24 cm exakt på kurvan så bebisen hade vuxit perfekt! Bebisens hjärtslag låg på 140, perfekt det också :)
Idag har Jag jobbat och efter det var vi i Hjo och åt glass.. Citron glassen var sååå god! Jag älskar italiensk glass..
I veckan ska jag försöka ta en ny bild och lägga in också:)

100 dagar

Idag är det 100 dagar kvar! woho.. dags att börja räkna ner snart med andra ord.
Om en liten stund ska jag åka iväg till barnmorskan, det är så mysigt att få lyssna på hjärtat också ska vi mäta magen idag också :)

Body


Den här jätte söta bodyn hade Daniel med sig hem idag. Han kan visst inte heller gå in på polarn o. pyret utan att vilja köpa något!

Jobb

Idag har jag jobbat likaså igår och i förrgår, och flyttstädat lägenheten har vi gjort. Jag har slitit som ett djur med den där städningen så det var verkligen tur att den blev godkänd :)
Imorgon ska jag till barnmorskan och senare på kvällen ska vi till Patricia och fira att hon har fyllt år. Det blir en rolig dag att se fram emot imorgon med andra ord.